Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Dejtinghelg för unga med Downs syndrom – Sara och Herta redo

Uppdaterad
Publicerad

I april blir det stor dejtinghelg i Halmstad för unga vuxna med Downs syndrom. Sara Harrysson är mamma till 22-åriga Herta i Kalmar, och det var hon som fick idén.

– Alla vill att deras barn ska hitta kärleken. Våra barn behöver bara lite mer hjälp, säger Sara Harryson.

Sara Harrysson ordnar nu, tillsammans med 22-åringa dottern Herta Harrysson, en dejtinghelg för unga vuxna med Downs syndrom. Tanken har grott under en tid, och nu var det läge säger Sara.

– Herta har börjat prata om att hitta nån att flytta ihop med och jag har funderat länge, så jag tänkte att nu startar vi det här tillsammans, säger hon.

Stort intresse

Dejtinghelgen kommer att äga rum i Halmstad den 21-23 april, och enligt Sara har intresset varit mycket stort. När de startade en grupp i sociala medier var det många som nappade.

– Det är ju inte säkert att man hittar kärleken, men man kan ju i alla fall få vänner, säger Sara Harrysson.

Herta själv kunde inte vara med när SVT hälsade på, men hälsar via Sara att hon ser fram emot dejtinghelgen.

– Hon är ju på folkhögskolan där hon går. Men hon ringde nyss och frågade om det är fler som kommit till i vår dejtinggrupp. Hon tycker det är jätteroligt, säger Sara Harrysson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.