Robert Olesen, ordförande för S Kronobergsdistrikt vill inte svara på frågan om han har fortsatt förtroende för Tomas Eneroth. Foto: Emelie Helldén/Pressbild

Distriktsordförande i Kronoberg om Eneroth: ”Både besviken och förbannad”

Uppdaterad
Publicerad

Robert Olesen, ordförande för (S) Kronobergsdistrikt var själv på plats i hotellrummet där Tomas Eneroth ska ha tafsat på en kvinna. Till Smålandsposten säger Olesen att det inte varit något tvivel om vad som hänt, och att han är besviken och förbannad.

Robert Olesen var tillsammans med ett flertal från partidistriktet på hotellrummet. Han säger till Smålandsposten att han inte såg själva händelsen, men fick kännedom om den dagen efter:

– Jag vill vara tydlig med att jag ser väldigt allvarligt på det som har hänt, jag är både besviken och förbannad på detta, säger han till tidningen.

SMP: På situationen eller på Tomas?

– På Tomas, det är jag ju såklart. Det här är något som har hänt, det är inget snack om det.

På frågan om distriktet fortsatt har förtroende för Tomas Eneroth svarar Olesen att det är upp till den lokala valberedningen i Kronoberg att avgöra.

SVT Nyheter söker Robert Olesen för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer