Foto: Henrik Montgomery/TT

Döms för att ha våldtagit exflickvän – hävdar blackout

Uppdaterad
Publicerad

Det var när den 29-årige mannen besökte sin före detta flickvän i Ljungby kommun som våldtäkten ska ha skett. Mannen ska enligt hans egna ord ha fått en blackout. Han hörde också röster i huvudet som sa åt honom att våldta.

Händelsen inträffade i början av november 2018. 29-åringen var då och besökte exflickvännen i hennes bostad i Ljungby kommun.

29-åringen har då tvingat av målsägande kläderna, tagit stryptag på henne och våldtagit henne. Mannen har samtidigt dödshotat henne.

Hörde röster

Mannen har erkänt att han har tvingat sig på sin före detta flickvän men uppger att han fick en blackout och att han hörde röster i sitt huvud som sa åt honom att våldta henne.

Han säger samtidigt att han inte har några tydliga minnesbilder av händelsen men att han förstod att hon inte var med på det som hände.

Mannen döms för våldtäkt till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.