Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Bokander och Anna Lindholm från Karlskrona var ett av paren som gifte sig under lördagens drive-in bröllop i Borgholm. Foto: Sandra Carlsson/SVT

Drive-in bröllop för första gången på Öland

Uppdaterad
Publicerad

För första gången arrangeras drive-in vigsel i centrala Borgholm i samband med Ölands motordag.

Trots regn och rusk samlades ett tusentals fordonsentusiaster i centrala Borgholm under lördagen för att se på bilutställningar med gamla och tyngre fordon.

I år det 10-års jubileum för cruisingen och i samband med det firade man lite extra nere vid hamnen i Borgholm där det arrangerades drive-in vigsel.

– Eftersom det är 10-års jubileum tyckte vi att det skulle vara roligt att fira med drive-in vigsel. Skillnaden mellan bröllop i kyrka och drive in är att de som gör detta får det göra det de älskar mest. Man älskar varandra, man älskar sin bil, man älskar det man gör och då gör man det på det här sättet, säger Eva Wahlgren som är borglig vigselförättare i Borgholms kommun.

Kommer drive-in vigsel tillbaka nästa år?

– Vill arrangören ha det såhär så ställer vi självklart upp och gör om det nästa år, säger Eva Wahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.