Alva Bratt (Felicia) och Adrian Öjvindsson (Ludvig) i Eagles, den tredje säsongen planeras ha premiär under våren 2021. Foto: Gabriel Mkrttchian/SVT

Succéserien Eagles får en tredje säsong – inspelningarna i Oskarshamn fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s succéserie Eagles får en tredje säsong, det avslöjades under fredagen. TV-serien spelas in i Oskarshamn och har fått ett stort genomslag både i Sverige och internationellt.
– Det går fantastiskt bra för serien, självklart vill vi fortsätta att satsa på den, säger Sanne Övermark som är projektledare på SVT och exekutiv producent för Eagles.

Just nu visas säsong två av ungdomsserien Eagles på SVT play, men redan nu går SVT ut med att det kommer bli ytterligare en säsong av serien. Även den tredje säsongen kommer spelas in i Oskarshamn och inspelningarna planeras till hösten 2020. Premiären planeras till våren 2021.

– Självklart kommer vi att fortsätta spela in i Oskarshamn, det är en fantastisk miljö och vi har fått ett jättefint mottagande från hela bygden. Utan det hade det inte gått att göra Eagles, säger Sanne Övermark.

Ser efterfrågan för en tredje säsong

Manusarbetet pågår just nu och såväl manusförfattare som regissör är desamma som i tidigare säsonger. Även castingen kommer kännas igen av publiken.

Första säsongen av Eagles har ett snitt på 1,6 miljoner starter per avsnitt och i den andra säsongen snittar tittarsiffrorna på över en halv miljon starter, trots att hela säsongen inte släppts än.

– Det är ett stort engagemang för serien på sociala medier och vi ser att det finns ett behov av en tredje säsong, säger Sanne Övermark.

Under 2019 var Eagles det tv-program som flest personer i målgruppen 15-29 år tittade på, efter dokumentären om Josefin Nilsson, och i år har tittarsiffrorna ökat med 30 procent jämfört med för ett år sedan.

Huruvida det kan bli aktuellt med ytterligare säsonger framöver är ovisst men inte uteslutet, enligt Sanne Övermark.

– Det får framtiden utvisa, men om säsong tre går lika bra som tidigare säsonger så ser jag inget hinder för det.

Tittarna finns i många länder

Eagles har inte bara gått hem hos den svenska publiken utan även utomlands. I övriga Norden har den första säsongen redan släppts och den andra säsongen kommer släppas i början av april.

Utöver nordiska fans ser man också att det finns ett stort intresse för serien i bland annat Italien, Ryssland och Indonesien.

– Jag tror att det är formen som gör att det går så bra internationellt. Eagles är som en amerikansk high school-serie vilket är lätt att ta till sig eftersom man känner igen det, samtidigt som det är helt andra miljöer och den är mycket mer autentiskt än många amerikanska serier, säger Sanne Övermark.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Serien Eagles utspelar sig i Oskarshamn. Foto: Janne Danielsson /SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer