Första larmet om branden kom strax efter klockan tre, natten mot lördag. Foto: Carl Carlert

Läktaren i Ljungby ska återställas efter branden – men kostnaden ännu oklar

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en läktarbyggnad på Lagavallen i Ljungby skadades av en brand, natten mot midsommardagen 2022, ska den återuppbyggas nu igen.

Branden, som var anlagd, totalförstörde läkaren. Branden beskrivs som en tragedi för Ljungby IF.

– Byggnaden ska återuppföras till ursprungligt skick, sa Johan Mansfeld, ställföreträdande fastighetschef på Ljungby kommun till SVT i somras.

Tekniska nämnden i Ljungby kommun har nu fattat beslut om hur de ska gå vidare med återuppbyggandet av läktaren och hur upphandlingen av entreprenörer ska gå till.

Enligt kommunen är kostnaden för återuppbyggandet dock ännu oklar, eftersom det finns risk för dolda skador i de delar som finns kvar efter branden.

Förundersökningen nedlagd

Läktaren byggdes 2016 för 27,5 miljoner kronor. Värdeminskningen för läktaren har uppskattats till cirka 10 miljoner kronor. Polisen rubricerade händelsen som misstänkt mordbrand, men förundersökningen lades ned.

KLIPP: Många har hjälp till Ljungby IF efter branden, här sträckte Östers IF ut en hand.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är gentilt av Östers IF att kontakta oss och erbjuda stöd och hjälp så att denna match kan genomföras, säger Mats Berglund, styrelseledamot Ljungby IF. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet