– Stämmer det så är det oacceptabelt, säger Carina Bengtsson (C), ledamot i distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Kronobergs län. Foto: SVT

Centerpartister i Kronoberg om Erlandssons avgång

Uppdaterad
Publicerad

”Stämmer det som beskrivs i media så är det oacceptabelt”, säger Carina Bengtsson (C), ledamot i distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Kronobergs län.

Nu berättar den moderata riksdagskvinnan Cecilie Tentfjord-Toftby att hon är en av de kvinnor som utsatts när Eskil Erlandsson enligt ett uttalande från Centerpartiet ska ha ”uppträtt på ett sätt som inte är acceptabelt.”

Det är i en intervju med P4 Sjuhärad Cecilie Tentfjord-Toftby (M) säger så här:

Eskil Erlandsson i rätten

– Det är identiska historier som handlar om hur Eskil intill dig på en lunch eller middag har placerat en hand på ditt lår. Jag blev kränkt och förbannad över att en kollega tar sig den här friheten.

Enligt Cecilie Tentfjord-Toftby är hon en av fyra moderata riksdagskvinnor som råkat ut för samma sak.

SVT Nyheter Småland har talat med ledamöter av Centerpartiets distriktsstyrelse i Kronoberg.

– Det här är tråkigt, mycket tråkigt. Jag tänker främst på hans familj. Jag vet inte mer om det här än det jag sett i media. Men stämmer det så är det här oacceptabelt, säger Carina Bengtsson (C), ledamot från Agunnaryd och tidigare kommunalråd i Älmhult.

SVT: Innan beskedet om Eskil Erlandssons avgång kom bör det här ha varit föremål för en intern diskussion inom Centerpartiet. Vad visste du om de här diskussionerna?

– Vad jag förstått har det här hanterats i Stockholm. Vi hade inte någon vetskap inom Centerpartiet i Kronoberg, säger Carina Bengtsson.

När SVT Nyheter Småland når Britt-Louise Berndtsson (C), ordförande i regionfullmäktige, är hon fåordig:

– Det är oerhört tragiskt, mer tänker jag inte säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eskil Erlandsson i rätten

Mer i ämnet