Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kalmar HC är glada över beskedet om spel i HockeyAllsvenskan och de siktar på att hålla sig kvar och etablera sig i ligan. Foto: Foto: Ludwig Fleetwood

Efter avancemanget till allsvenskan: bråttom för Kalmar HC att få ihop trupp

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen tackade Kalmar HC ja när de fick den formella förfrågan om spel i Hockeyallsvenskan säsogen 2023/24 från det Svenska Ishockeyförbundet. Med det beskedet påbörjas en stressig tid för att få ihop en konkurrenskraftig trupp till seriepremiären i September.

Under fredagen hade Kalmar HC pressträff i Hatstore Arena där de presenterade planen framöver och hur de ska tackla klivet upp i HockeyAllsvenskan. Även om det var gott om goda miner märktes en oro kring tiden de nu har framför sig.

– Vi är jätteglada att vi äntligen fick beskedet. Nu påbörjar sportcheferna sitt arbete med att försöka hitta och signa spelare så vi har en trupp på isen till premiären som är konkurrenskraftig, säger Camilla Freedeke, ordförande i Kalmar HC.

Kristianstad överklagar troligtvis igen

Även om Kalmar fått en förfrågan är det inte helt klart att det blir spel i HockeyAllsvenskan. Kristianstad har möjlighet att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden och till TT säger Kristianstad IK:s klubbchef Totte Karlström att det är 99,9 procents chans att de kommer göra det. Det är ingenting Kalmar väljer att fokusera på.

– Vi fokuserar inte på Kristianstad. Jag förstår deras situation och hur ledsamt det måste vara. Vi har ju fått en formell skriftlig förfrågan från förbundet och det är det vi utgår ifrån.

Kristianstad IK har fått två avslag tidigare, först nekades de licens av licensnämnden och nu senast fick de avslag i appellationsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.