Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gamla Charlottagården har nu bytt namn till Hultgårdsvägen 7. Till höger i bild, Kent Pettersson, förste man på plats på det nygamla äldreboendet. Foto: William Frykfeldt/SVT

Efter folkomröstningen – nu öppnar gamla Charlottagården i Misterhult

Uppdaterad
Publicerad

Det omtalade äldreboendet Charlottagården i Misterhult utanför Oskarshamn har i veckan öppnat. SVT har träffat Kent Pettersson som var den första personen att flytta in.

Från början var det tänkt att boendet skulle öppnats redan under våren 2022, men efter försenade möbelleveranser och brist på komponentdelar till larmen stod det klart att det nygamla äldreboendet kunde öppnas först i augusti.

– Det känns jättebra. Det har varit mycket förberedelser inför öppnandet. Nu är vi här och det ser vi alla fram emot, säger Sara Olsson, enhetschef på äldreboendet.

Ingen har återvänt

Äldreboendet som nu har bytt namn till Hultgårdsvägen 7, har plats för sex brukare och totalt tretton personer i personalen. Av de personer som bodde på boendet innan det stängde har ingen återvänt.

Första brukaren

På måndagen var de nya brukarna välkomna att flytta in. Först var Kent Pettersson, och han är nöjd med sitt nya boende.

– Jag är förvånad över alla kylskåp och spisar och köksutrustningen. Jag tycker det är fantastiskt, säger Kent.

Se i klippet ovan när SVT besöker äldreboendet och pratar med den första brukaren, Kent Pettersson från Oskarshamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.