• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Ett träd som fällt en el-ledning under natten – så ser det ut på många håll. Foto: Kristin Renulf/SVT

Efter stormen – tusentals strömlösa i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Det blåser fortfarande på flera håll i Kalmar, och Kronobergs, län och under natten till söndagen har stormen Malik dragit fram och orsakat en del problem. Vid 22-tiden på söndagskvällen rapporterar Eon att ungefär 700 hushåll fortfarande är utan ström i Kalmar län.

Räddningstjänsten har under natten fått arbeta med flera träd som fallit över vägar runt om i länet. Ingen person har dock kommit till skada och enligt räddningstjänstens ledningsoperatör har läget i natt ändå varit lugnare än befarat.

– Trafikverket har också hjälpt till mycket. Men det börjar ringa lite grann nu när folk vaknar. Vi är förbedda på sådant.

Trafikolycka utanför Ljungby

Vid tio-tiden på förmiddagen ryckte polis, räddningstjänst och ambulans ut till en väg utanför Ljungby efter att ett träd vält över en personbil.

Föraren kunde ta sig ur bilen på egen hand och behövde inte uppsöka sjukhus, skriver polisen på sin hemsida.

Långtgående elavbrott

Och för de tusentals hushåll som är utan ström, kan det dröja innan problemen är åtgärdade. Eon säger att beredskapen är god, men att det är för farligt för montörerna att ge sig ut så länge det blåser för kraftigt.

– Förhoppningsvis är det timmar som gäller för de allra flesta, men sannolikt kommer flera kunder få vänta till imorgon eller ännu längre innan strömmen är tillbaka, säger Björn Persson på Eons pressjour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.