I tre år har Länstrafikens kundcenter huserat i utkanten av stationsområdet, men till hösten tar man plats i det nya huset. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Efter tre år i periferin – länstrafikens kundcenter flyttar hem

Publicerad

Under tiden som Växjös nya kommun- och stationshus byggts så har det pågått en flytkarusell för många verksamheter. Länstrafikens kundcenter har huserat i tillfälliga lokaler sedan 2018, men i höst flyttar verksamheten tillbaka in i det stora stationshuset.

Sedan 2018 har Länstrafikens kundcenter huserat i tillfälliga lokaler i utkanten av stationsområdet, men till hösten får man flytta in i det nya stora byggnaden.

– Vi planerar tillsammans med hyresvärden Jernhusen att den nybyggda lokalen, på drygt 90 kvadratmeter, ska vara klar för inflyttning i september, säger Patrik Hjelm, fastighetschef i Region Kronoberg.

Närmre kunderna

Enligt kundservicechefen Josefin Kejder Sjöö kommer flytten förbättra servicen till resenärerna, trots att det bara handlar om några 100 meter.

– Den nya lokalen ger oss möjlighet att även i fortsättningen vara nära våra kunder och det är lätt för dem att hitta till oss, säger hon i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.