Inga kramar eller handskak på cricketplanen. Se bilderna från matchen mellan Växjö och Älmhult. Foto: Olof Peterson/SVT

Efterlängtad cricketsäsong kan starta – med restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

När Växjö mötte Älmhult i den sista träningsmatchen innan den något försenade säsongsstarten i cricketligan drar igång, blev det också en träning i sportens nya regelverk – social distans. SVT var med på matchen.

Precis som med många andra sporter var det tal om att cricketligan i Sverige inte skulle starta alls. Men efter Folkhälsomhyndighetens godkännande blir det trots allt premiär nästa helg.

– Det är jättebra, jag hoppas vi vinner denna säsongen, säger Syed Mehmood Haider från Växjö cricket club som tog sig upp i högsta serien förra året.

Men cricketspelarna har en handfull nya regler att förhålla sig till när säsongen startar – de får bland annat inte ta i hand, inte kramas och inte polera bollen med svett eller saliv, enligt rekommendationerna från Svenska cricketförbundet.

Se bilderna från Smålandsderbyt i klippet.

Syed Mehmood Haider från Växjö cricket club hopas att de kan vinna serien i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.