Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Mild-Ackrell är områdeschef Västervik och berättar mer om efterlysningen av pigga pensionärer. Foto: Tobias Keller / SVT

Efterlyses: Pigga pensionärer för sommarjobb i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Att bemanna äldreomsorgen under sommaren är en Herkulesuppgift för kommuner runt om i landet. Västerviks kommun har i år haft det extra tufft, och söker därför nu vikarier i en ny målgrupp – pigga pensionärer.

När sommarschemat fortfarande gapade tomt tvingades de ansvariga inom Västerviks kommun att tänka utanför boxen. Hur kan man säkerställa bemanning av äldreomsorgen under semestertider?

Nu vänder sig kommunen till ”pigga pensionärer” som kan tänka sig att hoppa in som sommarvikarier, och enligt Anna Mild-Ackrell, områdeschef i Västerviks kommun, spelar förkvalifikationer ingen större roll. 

– Det är arbetsliv och livserfarenhet, samt ett intresse för att träffa människor som gäller, berättar hon.

Kommunen är förhoppningsfull och väntar nu på ansökningar från pensionärer som kan tänka sig att jobba extra under den kommande sommaren.

SE MER: Västerviks pensionärer tycker till om sommarjobb inom vården

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.