Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ragnar Åhgren, vd för Inzile Foto: SVT

Ny elbilsfabrik i Västervik planerar nyanställningar

Publicerad
En ny elbilsfabrik innebär upp till 100 nya arbetstillfällen när verksamheten är färdigutbyggd i Västervik om tre år.

Företaget utvecklar och tillverkar eldrivna lätta lastbilar. Målgruppen är till att börja med kommuner och företag som använder fordon för kortare transporter inom städer – en nischad marknad där man menar att konkurrensen är begränsad.

– Vi letar just nu lokaler och vi har hittat ett antal möjliga objekt, så det ser vi inte som ett problem, säger vd Ragnar Åhgren.

Behöver montörer

Företaget grundades 2012. Till en början skedde produktutvecklingen mestadels i Kina, men två år senare flyttades verksamheten till Sverige. När man nu expanderar kraftigt så blir det ingenjörer, administratörer och – framför allt – montörer som anställs.

– Jag tror att fabriken kommer att betyda en hel del för Västervik. När vi är utbyggda 2022 och producerar 1 000 fordon så kommer vi att vara i storleksordningen 100 personer.

Kommunen positiv

Ulf Kullin, kommunens näringslivschef, är nöjd med att företaget har valt att lägga både tillverkning och huvudkontor i Västervik.

– Man får naturligtvis se hur marknaden svarar, men så som bolaget har presenterat det hittills så kan det nog bli ganska många arbetstillfällen. Jag vet inte exakt hur många, men det ser väldigt positivt ut tycker vi, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer