”Naturturismen väntas ju öka lite grann på grund av corona så vi håller kvar det skärpta förbudet trots att det regnat lite grann”, säger Christian Rådén, räddningschef i Bengtsfors och Åmål. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Eldningsförbud återinförs i hela Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Nu återinförs eldningsförbudet i hela Kalmar län. ”De kommande dygnen är antändningsrisken extremt hög i stora delar av länet”, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Från och med fredag 7 augusti klockan 14.00 råder återigen eldningsförbud i samtliga kommuner i Kalmar län. Sedan en tid tillbaka har det redan varit eldningsförbud i länets mellersta och södra kommuner, men nu återinför även de norra kommunerna förbud mot att elda i skog och mark.

– Eftersom vi ser förhöjda brandriskvärden i vår kommun och inte någon nederbörd i väderprognoserna för närmaste tiden så inför vi eldningsförbud i skog och mark, säger Västerviks kommuns räddnings- och säkerhetschef Joakim Jansson.

Eldningsförbudet gäller tills vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.