Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: TT

Hockeyspelare vill göra avdrag för psykologsamtal

Uppdaterad
Publicerad

En hockeyspelare i Småland har överklagat ett beslut från Skatteverket. Tvisten gäller psykologsamtal för totalt 33.000 kronor, som han vill kunna göra avdrag för i deklarationen.

Hockeyspelaren hänvisar till ett avdrag som kan göras för utgifter som är ”nödvändiga för att förvärva och bibehålla sina tjänsteinkomster”.

Samtal för att kunna spela hockey

I ett telefonsamtal till Skatteverket säger hockeyspelaren att samtalen med psykolog är avgörande för att han ska kunna fortsätta att utöva ishockey.

Men Skatteverket har en annan uppfattning. I det negativa beskedet skriver handläggaren att avdrag inte kan göras om beslutet att gå till psykolog var hans eget och att det då räknas som privata levnadskostnader, även om de har samband med arbetet eller varit till nytta i arbetet.

Överklagar

Nu har hockeyspelaren överklagat beslutet till förvaltningsrätten i Växjö.

I överklagan bifogar han ett intyg från sin arbetsgivare att det är de som ställt kravet på att han ska uppsöka en psykolog för att kunna behålla sitt yrke.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.