Delar av Liedbergsgatan i Växjö spärrades av efter att en elsparkcykel och en personbil kolliderat. Foto: Carl Carlert

Elsparkcykel påkörd i Växjö – tre flickor till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Tre barn, åkandes på en elsparkcykel, har blivit påkörda av en personbil vid Dalborondellen i Växjö. Enligt uppgifter till räddningstjänsten ska ett av barnen hamnat under bilen vid krocken.

Larmet om trafikolyckan vid Dalborondellen på Liedbergsgatan i Växjö kom strax innan klockan 18 på måndagskvällen. Flera polisenheter, räddningstjänst och ambulanser skickades till platsen.

– Enligt uppgift var det tre flickor under femton år på elsparkcykeln. När vi kom till platsen var två skadade, men de var vakna och talbara, säger Oskar Rehnström, insatsledare på Värends räddningstjänst. 

Två flickor fördes till sjukhus med ambulans, och den tredje tog sig dit på annat sätt. En av flickorna är under tio år, och de två äldre är mellan 10-15 år.

Enligt uppgifter från Region Kronoberg under tisdagsmorgonen var de två barnen som kom in med ambulans till sjukhus lindrigt skadade.

Polisen utreder nu olyckan som vållande till annan kroppskada, men ingen är uppsatt som misstänkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.