Foto: Johan Nilsson/TT

En man anhållen misstänkt för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för att ha anlagt branden i en lada i Solnebo utanför Vimmerby på lördagen. Mannen greps i närheten av brandplatsen.

Mannen kunde gripas vid strax innan klockan 22 på lördagskvällen. Enligt polisen befann mannen sig i närheten av brandplatsen i Solnebo utanför Vimmerby.

– Jag har ingen uppgift på hur gripandet gick till men polisen har fattat misstankar mot mannen, säger Filip Annas presstalesperson vid polisen.

Misstänks mordbrand

Vid 01-tiden natten mot söndags blev mannen, som är i 55-årsåldern, anhållen misstänkt för mordbrand.

Vad tyder på att branden är anlagd?

Utredningsarbetet kommer att visa exakt vad som skett och man kan inte utesluta att den är anlagd så det är det man jobbar efter, säger Filip Annas.

Lada brann ner till grunden

Det var vid 15-tiden på lördagen som larmet om ladugårdsbranden kom. När räddningspersonal kom till platsen var ladan helt övertänd och gick inte att rädda.

Elden hade spridit sig till intilliggande husbil och ett uthus men räddningstjänsten kunde släcka den delen av elden. Ladan brann ner till grunden.

Vare sig djur eller människor kom till skada i branden. Polisen på plats misstänkte att branden var anlagd och en anmälan om mordbrand upprättades.

Brandplatsen är avspärrad och kriminaltekniker kommer att undersöka platsen när den svalnat.

Uppdatering 15 januari: Den misstänkte mannen som varit anhållen släpptes under tisdagseftermiddagen, han är fortfarande misstänkt för mordbrand men enligt åklagaren finns inte tillräckligt starka skäl till att begära honom häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.