Foto: Carl Carlert

25-åring allvarligt skadad i svår frontalkrock

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern uppges vara allvarligt skadad efter en frontalkollision mellan en personbil och en lastbil på riksväg 27 i höjd med Kvarnamåla, en mil norr om Tingsryd.

Olyckan inträffade vid lunchtid på måndagen.

– Lastbilen krockade vänster fram och personbilen vänster fram, säger Christian Johansson, insatsledare räddningstjänsten.

”Saknar körkort”

Föraren av personbilen uppges vara allvarligt skadad och fördes till sjukhuset i Växjö.

– 25-åringen är känd sedan tidigare och saknar körkort. Vi misstänker drograttfylleri och kommer senare att ta blodprover, säger Stefan Söderholm presstalesperson polisen region Syd.

– Lastbilsföraren valde själv att inte åka till sjukhus, men han är chockad, säger Christian Johansson.

”Plötsligt vänder bilen mot oss”

Enligt ett vittne ska personbilen kört på vänster körfält.

– Vi är i chock. Jag och min son övningskörde och nu känner vi att det kunde slutat hur illa som helst, säger vittnet till SVT Nyheter Småland.

– Plötsligt vänder bilen sig mot oss och vi får köra nere i diket. En kvart senare möter vi brandkåren och känner att nu har det hänt något.

Lastbilen, som är lastad med åtta personbilar, blockerade under lång tid hela vägbanan. Först tre timmar efter olyckan flöt trafiken som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.