Erik Josefsson avslutade på topp med SM-guld nummer fyra, vann alla finaler man ställde upp i, i våras. Foto: TT

Erik Josefsson lägger klubban på hyllan

Uppdaterad
Publicerad

Växjö Lakers meddelar nu på sin hemsida att guldlagets kapten Erik Josefsson lägger ner sin karriär.

– Efter att ha fått avsluta med ett guld så har jag landat i ett beslut om att gå vidare mot nya äventyr, säger han i en video på klubbens hemsida.

Erik Josefsson är uppvuxen i Gislaved och kom till Växjö Lakers som 21-åring vilket innebär att han varit i klubben i 15 år. Han har varit med när laget tagit alla de fyra SM-gulden och i videon berättar att det är det första han värderar högst.

– Från den stunden när Kiiskinen sätter målet i overtime och hela den veckan framåt är bland det bästa jag upplevt i mitt liv, hockeymässigt, säger han.

Hyllar moderklubben – och Lakers

Erik Josefsson säger också att han är tacksam över glädjen och kärleken till hockeyn som han fick i sin moderklubb Gislaved, men också över hur olika personer i Lakers har gett honom chansen att utvecklas.

På hemsidan citeras ett uttalande från sportchefen Henrik Evertsson om att Erik ”Josen” Josefsson nu lämnar:

– Helt i linje med hans karriär så tar han ett väl genomtänkt beslut och avslutar karriären på topp. Ingen kommer någonsin minnas något annat än den nivå vi alltid fått från Josen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.