Nu kommer ”rocka babysockorna”

Uppdaterad
Publicerad

Efter succén med ”rocka sockorna” i våras har nu elvaåriga Nathea Anemyr ett nytt projekt på gång, ”rocka babysockorna”.

Här är stödet till föräldrar som just fått ett barn med Downs syndrom.

– Det är babysockor som vi ska ge till bebisar som fötts med Downs syndrom, för att de ska känna sig välkomna, berättar hon och visar upp små sockor i alla möjliga färger.

Var kommer sockorna ifrån?

Rocka Sockorna

– De kommer från damer som har stickat dem och skickat dem till oss på posten.

”Du ska minnas att du är värdefull”

Även den här gången är det via sociala medier som Nathea kampanjat. Babysockorna har efterlysts både på Facebook och Instagram, med sådan framgång att hon nu har en hel kasse full att dela ut. Varje par sockor packas i en liten ask med en hälsning från Nathea, till familjer som fått ett barn med Downs syndrom.

”Här får du ett par udda sockar för att du ska minnas hur värdefull du är”, står det bland annat.

Vad tror du familjerna kommer att säga när de får paketen?

– Jag tror att de kommer att bli glada.

Oro inför Downs syndrom

Många som vet att de ska få ett barn med Downs syndrom kan bli oroliga, vad säger du till dem?

– Jag förstår hur det känns, att man är jättenervös, för det är man ju för vissa saker. Men de med Downs syndrom är så snälla att det kommer att bli ett jättehärligt barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rocka Sockorna

Mer i ämnet