Explosion i fordon i Västervik – bilar skadade

Uppdaterad
Publicerad

Efter en explosion i en mindre gasbuss i Västervik under måndagen ska fler gasbussar besiktas under tisdagen. Bolaget som äger den drabbade gasbussen kör på uppdrag av KLT och nu ska fordonen besiktas.

Enligt polisen ska explosionen i en mindre gasbuss ha inträffat på Truckgatan i Västervik under måndagseftermiddagen. Två bilar som har stått i närheten har blivit skadade men ingen människa har kommit till skada vid händelsen.

Personer som befann sig i närliggande byggnader uppmanades att hålla sig inomhus, då det inte går att utesluta att det kommer att explodera mer. Vid 21-tiden fanns det en fortsatt explosionsrisk men de inrymda personerna hade kunnat lämna byggnaderna.

Explosioner i gasbussar i Kalmar län

– Den drabbade bussen har fler gastankar som kan smälla, sade Evelina Olsson presstalesperson på polisregion syd.

”Inget som tyder på brott”

Polis och räddningstjänst har befunnit sig på platsen sedan strax efter klockan 16 på måndagseftermiddagen.

– Polisen finns på plats och håller vägarna avspärrningar medan räddningstjänsten jobbar med själva bussen. Det finns inget som tyder på något brott i nuläget, utan vi hanterar det som en brand, sade Evelina Olsson.

Klockan 22.30 är polis och räddningstjänst fortfarande på plats, och platsen är fortfarande avspärrad.

Fordon besiktas

Under tisdagsmorgonen meddelar polisen att insatsen avslutats under natten och samtliga gastuser på bussen skjutits sönder.

Det är ett taxibolag som äger gasbussen vars tankar exploderade. Taxibolaget kör sjukresor och färdtjänst på uppdrag av Kalmar länstrafik. Under tisdagen ska företagets samtliga fyra gasfordon besiktigas.

– Vi har satt in andra fordon på resorna idag så det kommer inte ha någon påverkan på vår trafik i dag, säger Niclas Aronsson vd för Vikbolandstaxi till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosioner i gasbussar i Kalmar län

Mer i ämnet