Kraftig smäll på polisstation – kastade in fyrverkerier

Publicerad

En ruta krossades och därefter hördes en smäll och ett rum rökfylldes. Två unga män greps i natt misstänkta för sabotage mot polisstationen i Ljungby.

Det var vid 02-tiden, natten till nyårsaftonen, som en explosion hördes inne på den dygnet runt-bemannade polisstationen i Ljungby.

– Vi har en kvinnlig anställd som tjänstgör inne på stationen som hör två kraftiga smällar, går in i ett rum och möter vit rök, säger Mikael Persson, inre befäl på polisen.

Två män gripna

Enligt polisen har en ruta krossats och två fyrverkeripjäser kastats in i rummet och detonerat.

Den anställda ringde direkt två polispatruller som fanns i närheten av stationen. De kunde kort därpå gripa två män i 20-årsåldern som fanns i närområdet. På förmiddagen anhölls båda männen misstänkta för sabotage.

Rubriceras som sabotage

Under natten ändrades brottsrubriceringen från skadegörelse till sabotage. Det är ännu oklart vad de två männen själv har sagt i förhör, samt hur det ställer sig till anklagelserna.

– Det blir sabotage eftersom det finns risk att man stör eller slår ut polisiär verksamhet. Om det kommer förbli den rubriceringen är upp till åklagaren, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Ingen ska ha skadats i smällen och de materiella skadorna ska inte heller vara av någon större omfattning. Polisstationen spärrades under natten av för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer