Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan kan du höra ungdomarna om hur det känns att tävla på hemmaplan. Foto: Hamed Ubaidi

Fäktare från hela Sverige tävlar i SM i Borgholm: ”Det är jättestort”

Uppdaterad
Publicerad

Under två dagar pågår junior och veteran-SM i fäktning i Borgholm. Laget från Kalmar Fäktklubb är det enda laget från Kalmar och Kronobergs län som är med och tävlar.

Det är Stora Rörs fäktförening som anordnar tävlingen i Borgholm. En av de som tävlar i Kalmar-truppen är Emma Carlsson.

– Jag ser mest fram emot lagtävlingen imorgon, säger 17-åriga Emma Carlsson.

Fäktare från hela Sverige

Det är junior- och veteranfäktare från hela Sverige som tävlar under helgen, men från Kalmar Fäktklubb är det totalt fyra tjejer och tre killar som tävlar både individuellt och i lag.

– Det här är jättestort, det är den största tävlingen vi har i Sverige, eftersom det är SM-status på den och dessutom är det på hemmaplan, säger tränaren Rickard Barvestad på Kalmar Fäktklubb.

Idag är det individuell tävling och imorgon är det lagtävling.

– Egentligen är alla tjejer lite för unga för den här tävlingen. Men det har gått jättebra, de har redan vunnit några matcher.

Tjejerna är 15, 16 och 17 år gamla som tävlar. Resultatet av tävlingen uppdateras på fäktföreningnen som håller SM tävlingen.

Se mer av tävlingarna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.