Hunden ska enligt vittnesmål suttit i bilen i minst 1,5 timme. Foto: TT

Fängelse för man som hade sex med sin 13-åriga fru

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern döms till sex månaders fängelse för våldtäkt mot barn sedan han haft sex med sin minderåriga hustru.

Paret kom som flyktingar till Turkiet där de sedan gifte sig under hösten 2014. På bröllopsnatten hade de sex för första gången. Flickan var då tretton och mannen drygt tjugo. Att ha sex med minderåriga är förbjudet i Turkiet.

Den nu dömde mannen säger att han varit medveten om sin hustrus ålder men inte känt till att det är olagligt att ha sex med minderåriga i Turkiet. Under 2015 bestämde sig paret för att lämna Turkiet och ta sig till Sverige.

Inget tvång enligt flickan

Under rättegången har flickan själv berättat att det var hennes eget beslut både att gifta sig med mannen och att ha sex med honom. Hon menar att paret har det bra tillsammans och är lyckliga.

Men Kalmar tingsrätt skriver i sin dom att eftersom mannen kände till hur gammal hans nyblivna hustru var när de hade sex bör han dömas för våldtäkt mot barn. Det faktum att han var ung när han begick brottet gör att fängelsestraffet blir kortare än vad det skulle varit annars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.