42 195 meter ska löparna springa under lite drygt åtta varv runt Växjösjön. Ett helt maratonlopp. Vädret var det allra bästa med svaga vindar och ingen nederbörd. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Trångt runt Växjösjön under Växjö Marathon

Uppdaterad
Publicerad

I dag sprang många löpare runt Växjösjön i Växjö Marathon. Drygt åtta varv runt Växjösjön måste löparna springa för att det ska bli ett helt maraton.

Vädret var på löparnas allra bästa sida i dag när starten till Växjö Marathon gick klockan 11 på förmiddagen. En av löparna var Suzanne Wallén som är en van maratonlöpare. Dagens lopp var hennes tredje som hon kom till Växjö för att springa.

– Det är ett mål, en utmaning med träningen. Jag tränar mer mot mig själv säger Suzanne Wallén.

Räknar med att ta sig runt på 4:30

Årets lopp är nummer 26 i ordningen. Loppet är lite drygt 42 kilometer långt och går runt Växjösjön. Suzanne Walllén räknar med att ta sig runt banan på ungefär fyra timmar och 30 minuter. På hennes nummerlapp står det tryckt veteran.

– Veteran är du efter 35. Så du behöver inte vara så gammal, och högre upp är det inte många kvar – i varje fall när det gäller för kvinnor säger Suzanne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.