Foto: TT

Sex personer anhållna efter mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man skottskadades under torsdagskvällen i centrala Nybro. Sex personer har nu anhållits misstänkta för mordförsök.

Enligt polisen var det grannar som larmade om att de vid 21-tiden på torsdagskvällen hörde flera smällar som lät som skott i centrala Nybro.

När polisen kommer till platsen finner de en skottskadad 19-årig man som förs till sjukhus med ambulans. Enligt polisen var han under omständigheterna lindrigt skadad.

Skottlossning i Nybro

Efter en undersökning kan polisen konstatera att ett eller flera skott har avlossats på en plats i Nybro, men det är oklart om det är vid den platsen som mannen har skjutits.

Senare under kvällen greps flera personer på olika platser i Nybro, och under fredagen beslutade åklagare att anhålla sex personer, fem män och en kvinna. Samtliga är misstänkta för försök till mord. De anhållna personerna är födda mellan 1991 och 1997.

Polisen är i nuläget förtegna om det finns någon relation mellan den skjutna mannen och anhållna personerna, och vad som kan tänkas ligga bakom händelsen:

– Vi är i ett tidigt skede av utredningen, och fortsätter att jobba med fortsatta förhör med de anhållna, så får vi se vad det ger, säger Jimmy Modin, presstalesperson på Polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Nybro

Mer i ämnet