Två helikoptrar har hjälpt till att vattenbomba branden. Foto: SVT arkiv

Större skogsbrand i Alvesta under natten

Uppdaterad
Publicerad

Upp emot en halv hektar skog har under natten brunnit i närheten av Horgemobacke i Alvesta kommun. Helikoptrar har hjälp till att vattenbomba området – och släckningsarbetet fortsätter nu på morgonen.

Nio enheter jobbade under kvällen och fram till solnedgång med att få kontroll på branden som startade i vid Horgemobacke i södra delen av Alvesta kommun under torsdagskvällen. Man tog även hjälp av drönare helikoptrar för at få översikt och för att kunna släcka från luften.

Eftersom terrängen är snårig har man inte kunnat jobba på för fullt under natten, men så fort solen gick upp påbörjades arbetet igen.

Branden ska nu vara under kontroll.

”Hoppas på mer regn”

– Vi är gynnade av vädret. Nu hoppas vi på mer regn. Branden är under kontroll, men det finns små glödbränder inne på området som vi nu ska hitta och släcka, säger Sebastian Severinsen, räddningschef i beredskap till SVT på morgonen.

Från början fanns uppgifter om att flera hektar brann, men enligt Sebastian Severinsen är det max en halv hektar som brinner.

– Vi hade både drönare och helikopter uppe, men det är svårt att se på grund av all rök, det kan se större ut än vad det är.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer