Flera intresserade av att köpa Lessebo bruk

Uppdaterad
Publicerad

Tre olika intressenter har hört av sig och är intresserade av konkursdrabbade Lessebo bruk. Intresset kommer både från Sverige och utlandet.

– De tre har hört av sig och vill komma och titta på bruket. Sedan får vi se om och i så fall när det kan komma bud. Det är ju köparen som bestämmer takten i en sådan här affär, säger konkursförvaltaren Bertil Stridh till Smålandsnytt.

Banken har givit grönt ljus för fortsatt drift av bruket fram till den 12 januari, i ett första steg. Det är så länge konkursförvaltaren har rätt att driva bruket vidare med hjälp av den statliga lönegarantin.

Lessebo bruk i konkurs

”Inget man köper över kafferast”

SVT: Är det bråttom att sälja bruket?

– Det är alltid bråttom. Samtidigt är det ju så att en eventuell köpare måste få sin tid att fundera. Att fatta beslut om att ta ansvar för ett bruk och alla anställda är inget man gör över en kafferast, säger Bertil Stridh.

Om bruket inte är sålt den 12 januari när lönegarantin löper ut, och konkursförvaltaren ändå vill driva bruket vidare måste pengar till drift och löner i så fall tas ur konkursboet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lessebo bruk i konkurs

Mer i ämnet