Flera nya brandmän hos RÖK

Publicerad

Efter att räddningstjänsten i östra Kronoberg efterlyst fler brandmän har tio personer anmält sina intressen. Under tisdagen utfördes så kallade nyanställningstester och tre personer har nu rekryterats.

Det är brist på frivilliga deltidsbrandmän i Tingsryd, Uppvidinge och Lessebo. Räddningstjänsten i östra Kronoberg (RÖK) drog därför igång en informationskampanj tidigare i år för att få fler att söka tjänsterna.

Tio personer anmälde sina intressen och under tisdagen genomfördes nyanställningstester för åtta av dem.

Flera typer av tester

Testerna består bland annat av bärprov med väskor och dockor, slangkopplingsprov med rökutrustning, matteprov, konditionstest på rullband och intervjuer.

– Vår vardag kan vara ansträngande och det är viktigt att de vi rekryterar har fysiska förutsättningar, säger räddningschefen Per Pettersson.

”Ser bra ut”

Räddningstjänsten valde att rekrytera tre av de sökande och hoppas kunna anställa de resterande tre när de förbättrat sin fysik.

– Det ser bra ut och vi är nöjda. Det här är det resultat som behövdes i den kampanjen vi kört, säger Per Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer