Flera olyckor i Kalmar och Kronobergs län

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen har flera trafikolyckor inträffat i Kalmar och Kronobergs län.

Vid 14.30 inkom ett larm om en trafikolycka på väg 35 i Överum i Västerviks kommun och trafiken stängdes då av mellan Skarpetorp och Tallbo i båda riktningarna.

Strax därefter inkom ytterligare ett larm om en lastbilsolycka med flera fordon inblandade vid Lagan i Ljungby kommun. Enligt trafikverket var det en lastbil och en personbil som var inblandade i olyckan och de tvingades att stänga av ett körfält.

Ännu en lastbilsolycka inträffade strax därefter söder om Växjö i närheten av Ingelstad vilket ledde till att vägen fick stängas av i båda riktningar.

Runt klockan 15 kom ett larm in om att en bil hade kört av vägen utanför Oskarshamn. Trafiken stängdes av i båda riktningarna. Bilen började brinna efter avkörningen och elden spred sig ut i terrängen.

Vid 15.14 fick SOS in ytterligare ett larm om en trafikolycka i Målerås i Nybro kommun även där ska vägen tills vidare vara avstängd i båda riktningarna enligt Trafikverket.

Strax därefter kom ytterligare ett larm in om en bil som i samband med en olycka börjat brinna i närheten av Pelarne i Vimmerby kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.