En allvarlig trafikolycka inträffade på Öland på lördagseftermiddagen. Foto: 112 Kalmar

Flera trafikolyckor – en person avliden

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagseftermiddagen inträffade tre trafikolyckor som involverade motorcykel och personbil. Totalt fördes tre personer till sjukhus, där en person avlidit senare på kvällen till följd av sina skador.

På väg 136 mellan Borgholm och Löttorp frontalkrockade en motorcyklist och en personbil strax före klockan 15 vid en vänstersväng. Två personer transporterades med ambulans till sjukhus enligt trygghets-och larmcentralen. Mc-föraren, en man, fördes initialt till sjukhus med allvarliga skador, men sent på lördagskvällen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Anhöriga är underrättade. Olyckan utreds som vårdslöshet i trafik. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Vägen stängdes av i båda riktningarna men är öppen igen.

Trafikolyckor i Kalmar och Växjö

Även på Tallhagsvägen i Kalmar krockade en motorcyklist med en personbil. Mc-föraren, en man i 35-årsåldern, fördes till sjukhus med oklara skador men han var vaken och talbar. Vägen stängdes av men är öppen för trafikanter igen.

I Växjö kolliderade två personbilar på Norrleden och en motorcyklist ska då ha kört omkull i andra körriktningen. Ambulans har varit på plats men ingen person behövde föras till sjukhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.