En bil körde i diket på riksväg 25 mellan Växjö och Risinge under tisdagsmorgonen. Foto: Carl Carlert

Flera olyckor på vägarna i Kronoberg: ”Glashalt”

Uppdaterad
Publicerad

Riksväg 25 i höjd med Hjortsberga utanför Alvesta stängdes av efter att en lastbil vält på vägen. Det är en av många olyckor under tisdagsmorgonen.

Snö och halka var väglaget som många Kronobergare vaknade till under tisdagsmorgonen. Flera olyckor har inträffat.

På väg 25 skedde en olycka med en lastbil i höjd med Hjortsberga utanför Alvesta, lastbilen har vält, vägen är avständ och enligt trafikverket beräknas vägen öppna 8.30.

– Trafiken leds om och bärgning inväntas, säger David Högberg vakthavande befäl på räddningstjänstens ledningscentral.

Strax efter klockan 8 meddelar trafikverket att det nu i stället är begränsad framkomlighet förbi platsen. En person har förts till sjukhus med ambulans.

På väg 25 körde en personbil vid 8-tiden in i mitträcket på sträckan mellan Växjö och Alvesta, enligt polisen är det mycket halt på platsen. Ingen behövde föras till sjukhus., enligt uppgifter från SOS Alarm.

”Glashalt”

På väg 30 norr om Växjö i höjd med Ör har en trafikolycka inträffat vid 7-tiden.

– Det är en personbil som glidit ner i diket strax söder om Ör. Det är inga personskador rapporterade och trafiken rullar förbi växelvis. Rapporter från platsen säger att det är glashalt, säger David Högberg.

Utanför Rottne har en personbil och en sopbil krockat på väg 897, trafiken påverkas förbi platsen under morgonen.

Strax innan klockan 6 körde en personbil ner i diket på riksväg 25 mellan Växjö och Risinge, enligt polisen är det halt på platsen.

Enligt uppgifter från Räddningstjänsten finns inga rapporter om att någon person skadats allvarligt vid olyckorna.

– Mellan 7-10 olyckor har räddningstjänsten hanterat under morgonen, men sen har flera inträffat där inte vi behövt åka ut, säger David Högberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer