Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna avled under måndagen efter en brand i Markaryds kommun. Tre personer fick lindriga skador. Under onsdagen hittades kroppen efter ett barn i resterna efter branden. Foto: Carl Carlert

Kvinna död och barn saknas efter villabrand i Timfors i Markaryds kommun

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till måndag bröt en kraftig brand ut i en villa i Markaryds kommun. En kvinna har avlidit efter branden och ett barn saknas, skriver polisen på sin hemsida. Ytterligare tre personer har fått lindriga skador.

Anhöriga är enligt polisen underrättade.

Ska utredas av polis

Larmet om branden kom vid 00.30. Polisen rubricerar i nuläget händelsen som grov mordbrand. Tekniker ska undersöka villan så snart det är möjligt.

– Just nu ser det ut att ha varit en olycka, men om vi inte sätter en rubricering kan vi inte utföra några utredningsåtgärder, säger Sara Andersson på polisens ledningscentral.

”Gick inte att rädda”

Enligt räddningstjänsten i Markaryd blev villan totalförstörd.

– Den gick inte att rädda, säger insatsledare Nicklas Henningsson.

Huset ligger ute på landsbygden och det fanns inte någon spridningsrisk till andra byggnader. Räddningstjänsten har under måndagen varit kvar på platsen för kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.