Lägenhetshus i Virserum brann ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus i Virserum i Hultsfreds kommun brann under natten mot måndagen ner till grunden. Ingen person ska ha skadats i branden. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.

Larmet kom strax innan klockan ett natten till måndag. Räddningstjänst, polis och ambulans larmades efter att inringare sett rökutveckling. På plats härjade en svårsläckt brand. Räddningstjänst arbetade med att släcka under natten, men huset gick inte rädda.

– Den uppgiften jag har är att det är en mindre hyresfastighet där det har pågått renoveringsarbete. Jag vet inte om det har varit någon boende där eller inte, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen.

Enligt SOS alarm ska ingen behövt följa med ambulansen.

Teknisk undersökning

Under måndagsmorgonen är räddningstjänsten kvar på plats för att bevaka branden. Polisen har upprättat en anmälan gällande mordbrand – men än så länge finns inga konkreta misstankar.

– Det är för att vi ska kunna utreda orsaken till branden, säger Jimmy Modin.

Polisen ska göra en teknisk undersökning så snart brandplatsen svalnat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.