Flicka våldtagen i centrala Kalmar – man anhållen för grov våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En ung flicka ska ha blivit utsatt för en våldtäkt i centrala Kalmar under onsdagskvällen. En man i 20-årsåldern sitter anhållen misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

I onsdags strax innan 22-tiden fick polisen in en anmälan från några förbipasserande som anträffat en flicka som misstänks blivit utsatt för en våldtäkt i Kalmarsundsparken.

Greps i området

Flickan, som är under 15 år, ska ha varit på en fest och i samband med detta kommit i kontakt med mannen som nu sitter anhållen för brottet.

Kort efter att anmälan kom in till polisen kunde den misstänkte gärningsmannen gripas i närområdet. Han är nu misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

– Gripandet ska ha gått lugnt till och han anhölls vid tretiden i natt, säger Robert Loeffel, presstalesperson region Syd.

Polisen vill ha vittnesuppgifter

Under torsdagen fortsätter polisen med förhör.

– Vi är intresserade av vittnesuppgifter från de som vid 21-22-tiden igårkväll rörde sig vid Kalmarsundsparken och Södra kyrkogården, säger Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.