Jessica Rask: ”Klassiskt att tycka ner på en ung kvinna som vågar står för sina åsikter”. Foto: SVT.

Före detta Kalmarpolitiker säljer ”Fuck you Greta”-bildekaler

Uppdaterad
Publicerad

Före detta SD-politiker trycker upp och säljer bildekaler med texten ”Fuck you Greta”. ”Jag blir väldigt beklämd och ledsen” säger Jessica Rask från Fridays for Future i Växjö.

I ett blogg-inlägg uppmanar den före detta SD-politikern Thoralf Alfsson från Kalmar sina besökare att beställa bildekaler med texten ”Fuck you Greta”.

– Jag gör det för att det finns en efterfråga på det. Många hör av sig och vill att jag ska trycka upp dekaler med den texten som jag säljer till självkostnadspris, säger Thoralf Alfsson till SVT Nyheter Småland.

Tycker inte du att den formuleringen kan uppfattas som kränkande och förolämpande?

– Jag som politiker har fått höra det mängder av gånger så jag är väl lite immun mot den formuleringen, säger han.

Att säga fuck you till Greta Thunberg, ett barn engagerat i klimatfrågan, är det rätt tycker du?

– Jag tar inte ställning i den frågan, säger han.

Urklipp från före detta politikerns blogg-inlägg på nätet. Foto: SVT.

Under fredagen demonstrerade miljoner människor för klimatet runt om i världen som avslutning på FN:s toppmöte om klimatet. Jessica Rask är drivande i Fridays for Future i Växjö. Organisationen är en global rörelse som står tillsammans med klimataktivisten Greta Thunberg.

– Att säga Fuck you Greta är som att säga Fuck you Science! Jag blir väldigt beklämd och ledsen över detta, ingen person skulle vilja ha en dekal upptryckt efter sig med det uttrycket. Men det är tyvärr klassiskt att tycka ner på en ung kvinna som vågar står för sina åsikter, säger Jessica Rask.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer