Lagkaptenen Johan Markusson har just gjort 1-0 i en bortamatch mot AIK på Hovet den 9 december 2012. Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT

Förre lagkaptenen blir ny vd för Växjö Lakers

Uppdaterad
Publicerad

När det stod klart att Jon Bergsjö skulle lämna sin post som vd inleddes jakten på en ersättare. Nu står det klart att det blir den förre lagkaptenen och Johan Markusson som blir ny vd för klubben.

Det var under förra veckan som rekryteringsprocessen avslutades och valet föll på Johan Markusson som tidigare spelat för klubben under nio säsonger varav sex år i rollen som lagkapten.

– Det känns väldigt bra! Det känns ju lite som att komma hem igen. Dock i en ny roll och i en organisation som ser lite annorlunda ut än den jag lämnade för fem år sedan, säger Johan Markusson i ett pressmeddelande.

Tidgare erfarenhet som vd

Den 1 oktober 2016 fick han som den förste spelaren i klubben sin tröja med nummer 38 hissad till taket i Vida arena. Under de senaste tre åren har Johan Markusson arbetat som vd på företaget Axcell, en liknande roll han nu tar på sig inom ishockeyns värld.

– Utmaningarna är många men jag hoppas kunna bidra till att vi kan fortsätta utveckla både upplevelsen i och kring arenan men också att skapa en naturlig återväxt av egna produkter till A-lagsverksamheten, säger Johan Markusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.