Foto: TT Bild/SKL

Forskningsarbete prisas i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Det är stiftelsen Forska Sverige som i år delar ut utmärkelsen till landstingspolitikern Anders Henriksson (S) i Kalmar.

Bland annat får han pris för att ha medverkat till att antalet doktorander blivit fler i länet. Han har också varit en pådrivande kraft med att etablera en regionaliserad läkarutbildning i samarbete med Linköpings universitet och Linnéuniversitetet.

– Jag ser utmärkelsen som ett erkännande för Landstinget i Kalmar län och det framgångsrika arbetet som bedrivs, inte minst inom kvalitet och patientsäkerhet, säger Anders Henriksson (S) i pressmeddelandet.

Utmärkelsen delas ut den andra maj på Tessinska palatset i Stockholm.

Forska Sverige

Forska Sverige är en oberoende stiftelse som verkar för att förbättra villkoren för medicinsk forskning och dess tillämpning.

Stiftelsen grundades 2010 av personer från olika delar av samhället: politiken, näringslivet, kulturen, fackföreningarna, vården och universiteten.

Visionen är att medicinsk forskning och företag ska utvecklas i eller flytta till Sverige och att medicinska framsteg snabbt ska komma befolkningen till godo.

Källa: Forska Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.