41-åring döms efter att ha försökt köpa sex av minderårig. Foto: Bernard Mikulic

Försökte köpa sex av minderåriga

Publicerad

En 41-årig man döms i Kalmar tingsrätt för att ha försökt köpa sexuella handlingar av en flicka under 18 år.

Mannen som är bosatt i Östergötland fick kontakt med två flickor i 16-årsåldern i en Facebookgrupp med sexuell inriktning. De hade chattat en längre tid när mannen i maj förra året stämde träff med flickorna och hämtade dem i sin bil.

De tre personerna befann sig i bilen och rökte på en parkeringsplats i Västerviks kommun när polisen, som fått tips om att det pågick försäljning av sexuella handlingar, dök upp och grep 41-åringen.

Var beredd att betala

Mannen häktades och åtalades på en rad punkter, bland annat för försök till köp av sexuell handling av barn i två fall. Men Kalmar tingsrätt gör bedömningen att den ena flickan följt med mannen enbart för att värna om sin vän, och att hon inte haft för avsikt att ha sex med honom.

41-åringen döms därför för ett fall av försök till sexuell handling av barn eftersom han varit beredd att betala en av flickorna för sexuella handlingar.

Straffet blir villkorlig dom. Eftersom mannen suttit häktad under en knapp månad slipper han böter. Han döms även för narkotikabrott vid två tillfällen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västervik

Mer i ämnet