Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du när tävlande värmer upp backstage inför sina tävlingar. Foto: SVT

Första SM i e-sport hölls i Älmhult: ”Helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i våras ingår E-sportförbundet i Riksidrottsförbundet och under lördagen arrangerades för första gången en SM-tävling i e-sport. Den hölls i Älmhult.

– Det är helt fantastiskt, det är nio år sedan jag började med min lilla förening och sa att vi ville vara en idrottsföreningen som håller på med e-sport. Och nu är vi med i riksidrottsförbundet och har vårt första SM, säger Chris Jonasson generalsekreterare svenska e-sportförbundet.

Alla kval till det svenska mästerskapet i Älmhult har skett i förväg och på plats tävlade lagen i rocket league, dota 2 och counterstrike 2.

Idrottsföreningar vill starta e-sportsektion

Det är de bästa lagen i Sverige som kvalat in och förhoppningen är att tävlingen och e-sporten ska växa. När man sökte till riksidrottsförbundet hade man med sig 33 föreningar, nu är det nästan 50.

– Det växer även med idrottsföreningar som vill starta en ny sektion med e-sport och det är också nya e-sportföreningar som bildas. Man ser chansen att få göra det här på riktigt och vill få möjlighet att vara en del av idrottsrörelsen, säger Chris Jonasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.