Fotbollsbråk slutade i misshandel Foto: TT

Fotbollsbråk slutade i grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Det som började som ordväxling och ett bråk mellan två 17-åriga fotbollsspelare slutade senare under dagen i grov misshandel. Nu döms två män till sju månaders fängelse vardera.

Två 17-åringar kom efter en dispyt på fotbollsplanen i handgemäng. Andra som var med och spelade vid tillfället gick emellan och tog isär de båda. När den ena av 17-åringarna senare skulle gå hem efter fotbollen med en vän så dök den andre upp i sällskap med sina två äldre bröder i en bil.

Grov misshandel

De tre skall sedan enligt Kalmar tingsrätt ha stannat bilen och misshandlat 17-åringen med sparkar och slag. Kalmar Tingsrätt skriver i sin dom:

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom de tilltalade visat särskild hänsynlöshet och råhet genom att tillsammans och numerärt överlägsna angripa den vid gärningen underåriga målsägande och utöva våld mot honom – inte minst medan han låg värnlös på marken.”

De båda vuxna bröderna döms nu av Kalmar Tingsrätt för grov misshandel till sju månaders fängelse vardera och ska tillsammans med sin bror betala 13 400 kronor till 17-åringen. Den yngre brodern döms till samhällstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.