Drömmen om framtida tågstopp tar skruv i Skruv

Publicerad

Regionstyrelsens beslut om att Krösatåget ska komma att trafikera sträckan Emmaboda- Växjö och på sikt erbjuda ett tågstopp i Skruv har tagits emot med glädje. Även om det ännu inte är klart när i tiden som något tåg kommer att stanna i Skruv.

– Kan vi få ett tågstopp i Skruv så skulle det verkligen vara fantastiskt och göra tågpendling mycket enklare för många, säger Lars Altgård (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Lessebo.

Länge sedan sist

Sist det gick tåg till och från Skruv är mycket länge sedan. Så pass länge att ingen riktigt kommer ihåg av de ortsbor som SVT pratat med.

Men Laila Glennstål har åkt tåg till och från Skruv många gånger förr om åren.

– Får vi tillbaka tåget nu, så blir det jättebra, säger hon.

Samma åsikt har Katarina Johnsson som till vardags jobbar i matbutiken i Skruv.

– De som inte har bil idag flyttar till Hovmantorp eller andra platser eftersom tågförbindelserna inte är så bra. Så med tågstopp kan det här fina samhället växa, säger hon.

Halverad restid

Lars Altgård (S) är kommunstyrelsens ordförande i Lessebo. Han ser också fram emot ett tågstopp i Skruv.

– Att busspendla till Växjö tar över en timme, men med tågstopp går det på under en halvtimme.  Arbetsmarknadsregionen utökas och ungdomar och  gymnasieelever får en helt annan möjlighet att välja och helt andra restider, säger han och ser fram emot den dagen som tågen kommer att stanna i Skruv.

Men innan de gör det måste det bland annat byggas en perrong på stationsområdet i Skruv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.