Foto: Johan Nilsson/TT

Hotade Växjöbo i bil i timmar – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En stulen dator ledde fram till att två män under förra året tvingade in en yngre man från Växjö i en bil och genom hot och våld pressade honom att betala pengar för att bli släppt. Nu döms de båda männen till fängelse.

Det var i november i fjol som de två männen, 23 och 33 år gamla, uppsökte den målsägande för att kräva betalning för en dator. Mannen tvingades in i en bil för att betala en del av den påstådda skulden på 10.000 kronor.

Mannen mottog både verbala hot, hot med en skruvmejsel och flera slag i ansiktet under färden, som varade i över tre timmar eftersom det tog tid för honom att ordna fram pengarna.

Döms till två års fängelse

Nu fälls 23- och 33-åringen, som också är hemmahörande i Växjö, mot sitt nekande för olaga frihetsberövande och olaga tvång. Straffet blir fängelse i två år, samt att tillsammans betala skadestånd på totalt 30.000 kronor till den målsägande.

Förutom olaga frihetsberövande och olaga tvång döms de båda männen för en rad andra brott begångna under förra året. 33-åringen döms för hot mot tjänsteman, rattfylleri och narkotikabrott.

Den 23-årige mannen döms för skadegörelse, märkesförfalskning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.