Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Friluftsbranschen frodas under corona – Växjöföretagets lager byggs ut

Friluftsbranschen frodas under corona – Växjöföretagets lager byggs ut

Publicerad

I Räppe strax utanför Växjö ligger företaget Outnorth och dess lager som servar hela världen med friluftsprodukter. Företaget har mycket att göra nu då många köper friluftsprodukter i stället för att resa utomlands under coronapandemin.

Henrik Søndergaard är operativ chef vid företagets lager i Växjö. På lagret finns företagets alla produkter som sedan distribueras runt till kunder i hela världen. Här har det sedan coronautbrottet varit hektisk för de anställda.

Under april månad i år har man från lagret i Växjö transporterat 220 000 olika artiklar – en ökning med 75 procent jämfört med föregående år.

– Ökningen beror så klart på hela situationen kring coronaviruset och mycket av vår försäljning sker via e-handel säger Henrik Søndergaard.

Världslager i Växjö

De 75 anställda har stundom väldigt mycket att göra, vissa dagar har man haft dubbelt så mycket att göra som tidigare år. För att klara trycket byggs nu lagret i Räppe ut.

– Det här har inneburit stora utmaningar inom hela organisationen för att kunna klara av det här säger Henrik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer