Flera styrkor arbetade under natten med att få bukt med branden. Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden

Fullt utvecklad brand i radhus i Moheda

Uppdaterad
Publicerad

På söndagsmorgonen brann det kraftigt i ett radhus i Moheda, i Alvesta kommun. Räddningstjänsten bekämpade branden med flera styrkor innan man fick kontroll. Ungdomar ska ha setts lämna platsen i samband med att branden bröt ut.

Larmet om branden inkom vid 02.40-tiden. Väl på plats kunde man konstatera att det brand i vinden till en av lägenheterna.

– Det handlar om en radhuslänga med sex lägenheter som nu har brunnit av på mitten, säger Andreas Rosenberg, insatsledare vid Värens räddningstjänst

Räddningstjänsten kvar på plats

Vid halvsextiden på söndagsmorgonen hade man kontroll på branden och man kommer att stanna kvar med en del personal på platsen under dagen för att genomföra en del efterarbete.

– Det har blivit en del rök- och vatten skador på de här sex lägenheterna så ingen kommer att kunna bo här just nu innan man genomfört visst saneringsarbete, det luktar för mycket rök just nu, säger Andreas Rosenberg.

Utreds som mordbrand

Polisen skriver på sin hemsida att man ha uppgifter på att ungdomar setts lämna platsen i samband med att branden startade och en anmälan om mordbrand upprättas. Polisen har varit på platsen och komma tillbaka för en teknisk undersökning när räddningstjänsten är klara på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.