Pamela Lagervall, Gemlabo, och Nils-Erik Magnusson ordförande i samhällsrådet är båda oroliga över ökad trafik genom samhället. Foto: SVT

Gemlaborna oroliga efter beslutet om bergtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens beslut om att det blir en bergtäkt utanför Gemla är de boende i samhället oroliga för att trafiken ska öka kraftigt.

Ansökan om en bergtäkt vid Engaholm utanför Alvesta har engagerat många som bor i Gemla, och några av dem är medlemmar i Gemla samhällsråd. Nils-Erik Magnusson är föreningens ordförande.

– Det här är ju inget positivt beslut som tillför Gemla något som är bra. Det kommer att bli en ökad belastning av buller och försämra trafiksäkerheten. Vi har skolbarn som passerar över vägen. Vi har också en bro över Helige å där det knappt går att mötas med personbilar, säger Nils-Erik.

Lastbilstrafik

Pamela Lagervall bor och jobbar i Gemla och hon är inte heller glad åt att den tunga lastbilstrafiken kommer öka.

– Vi vill inte ha en massa lastbilar här genom stan när vi har barn, och det kommer ju även att innebära att det blir en massa damm och skit, säger Pamela Lagervall.

Hör Gemlaborna tycka till i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Alvesta

Mer i ämnet