Till vänster i bild Miljöpartiet i Växjös ordförande Magnus P. Wåhlin och till höger Miljöpartiets riksvalberedning förslag Per Bolund Foto: SVT/TT

Miljöpartist i Växjö ger inte upp hoppet om posten som språkrör

Publicerad

Miljöpartiets riksvalberedning föreslår finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund som nytt språkrör. Men partiets ordförande i Växjö, Magnus P Wåhlin, ger inte upp förrän partiet hållit sin årskongress i maj.

Gustav Fridolin avgår som språkrör under Miljöpartiets kongress som hålls i Örebro i maj. Under fredagen presenterade MP:s riksvalsberdning sin kandidat till nytt manligt språkrör, det blev finansmarknads och bostadsminister Per Bolund.

Men Miljöpartiets ordförande i Växjö Magnus P. Wåhlin som också kandiderar till posten som manligt språkrör ger inte upp.

Fortsätter kandidera

– Jag tror inte att det finns någon anledning att ge upp förrän Miljöpartiet håller sin årskongress i Örebro 3-5 maj, säger Magnus P. Wåhlin MP:s ordförande i Växjö.

– Jag tycker att Per Bolund är en utmärkt person men jag tror inte att miljöpartiets nya språkrör skall tillhöra den innersta kretsen av partiet. Jag tror att det är klokt att vara eftertänksam eftersom förra valet visar på att vi inte har skött oss, säger Magnus P. Wåhlin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer