• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Än så länge är det slottsruinen utanför Borgholm som rymmer mest publik vid konserter på ön. Foto: TT

Gigantisk konsertscen på gång på Öland

Uppdaterad
Publicerad

I sommar får Öland en ny gigantisk konsertscen. Det är är Kapelludden i Borgholm som ska rymma över 10 000 personer.

Bakom projektet står Pelle Aldestam som tidigare har arrangerat konserter på bland annat slottsruinen i Borgholm, Halltorp och Kackelstugan. Han säger till Barometern att hans mål är att göra den största Ölandskonserten någonsin.

– Öland har scener som tar från några hundra upp till 4500. Jag ville ha en scen som tar mer.

Borgholm

Locka stora artister

Förhoppningen är att scenen på Kapelludden ska bli ett komplement till slottsruinen och att på sikt kunna locka stora artister.

– Ja, på lite längre sikt vill jag ställa stora, internationella artister här. Det var med det i bakhuvudet som jag letade efter den här platsen. Min vision är att ta hit artister som Globen inte räcker till för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borgholm

Mer i ämnet