Niclas Henriksson är vd hos Tingsryds AIF. I klippet berättar han om de tudelade känslorna efter att det blev klart att HV71 spelar i Hockeyallsvenskan nästa år. Foto: Anne Torvinen/SVT

Glädje och sorg i Tingsryd efter HV:s degradering

Uppdaterad
Publicerad

Att HV71 tvingas lämna SHL efter förlusten mot Brynäs igår möts med blandade känslor bland de småländska klubbarna i Hockeyallsvenskan.

– Jag lider med HV, samtidigt som jag ser fram mot matcherna, säger Niclas Henriksson, vd för Tingsryds AIF.

Samma sak är det med folk vi möter på gatan.

– Det är väldigt tråkigt, Smålands ”hockey-Mecka” är ju HV. Jag hoppas att de kommer tillbaka, och det tror jag att de gör snabbt, säger Tomas Klang.

– Men jag kan absolut tänka mig att åka och se matcherna mellan Tingsryd och HV.

Han får medhåll från Thomas Zolantin.

– Det blir kul! Bara coronan går över, säger han.

”Kunde ingen tänka sig”

På hockerarenan i Tingsryd jobbar klubbens vd, Niclas Henriksson. Hans känslor för att de båda smålandslagen nu hamnar i samma serie är minst sagt blandade.

– Jag lider verkligen med alla HV-fans! Det är väl ingen som kunde tänka sig att HV skulle ramla ur SHL och hamna i Hockeyallsvenskan, säger han.

– Men det ska bli spännande att ta emot dem, de är varm välkomna hit! Och vi får möjlighet att bjuda på en väldigt intressant matchserie under vintern. Jättespännande! säger Niclas Henriksson.

Fint Smålandsjubileum

Även hos det andra Hockeyallsvenska laget i Småland, Västervik, tar man emot beskedet om att nästa säsong spela i samma serie som HV71 tudelat.

– Ja, det är hemskt. Jag såg matchen igår och jag lider med dem. Det måste vara fruktansvärt, säger Peter Helgesson, lagledare i Västerviks IK.

– Samtidigt är det ju trevligt! Och både vi och HV fyller 50 år i år, så det kan bli ett fint jubileum. Och det ska bli roligt att få hit så bra hockeyspelare till vår lilla ”skokartong”, säger Peter Helgesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.